Välkommen till Järvaskolan

Järvaskolan är en skola med god ordning.
Eftersom vi tycker att det är viktigt att skapa ett bra studieklimat, har vi tydliga ordningsregler.
Lärare och elever kommer väl förberedda.
Tillsammans med föräldrar som delar vår syn på lärande och ordning uppnår vi kunskapsmålen.


Vi tar löpande emot intresseanmälan för att börja på vår skola! 

SKOLSTART MÅNDAG 21 AUGUSTI 2023!

Varmt välkomna alla elever till ett nytt läsår på Järvaskolan!

AKTUELLT

Järvas ungdomar redo för Sveriges bästa företag

I samverkan med rekryteringsföretaget Work Studio, Sveriges största ungdomsorganisation Mentor Sverige och den nationella barnrättsorganisationen Rädda Barnen, kommer Järvaskolans elever få uppleva PRAO på några av landets främsta företag! 
Alla barn och unga ska ha jämlika villkor i skolans värld. PRAO-platskonceptet har tagits fram tillsammans med Rädda Barnen, för att en meningsfull och värdefull praktikupplevelse ska vara möjlig för alla. 

”Vi på podcastbolaget Acast var jättenöjda med prao-veckan tillsammans med elever från Järvaskolan. Under en superrolig vecka fick eleverna lära sig mer om podd-branschen och vi lärde oss också väldigt mycket av dem. Det var ett givande utbyte och vi ser fram emot nästa elever som kommer till oss och lär sig mer om hur podcast fungerar!”
   - Teresa Odu - Senior Content Partnerships Manager Nordics, Acast.

Under två veckor i april-maj kommer eleverna i årskurs 8 få spendera sina dagar på företag som till exempel ADIDAS, Reach for Change, Scandic, Acast och SJ. Tisdagen den 4 april fylldes Järvaskolan med förväntan, nervositet och skärpa, när eleverna gick på olika intervjuer med företagen.

“Jag hade en jättebra prao! Vi fick lära oss marknadsföring, pr och hålla på med ett eget projekt. Det var kul och jag lärde mig många nya saker och blev  bättre att prata och presentera inför andra.“
   - Bureekha, elev på Järvaskolan 
 

Företag som varit delaktiga i PRAO-projektet är:
ADIDAS, SBB, Acast. Postkodlotteriet, Rädda Barnen, 500 Stockholm, Reaktion, Nord DDB, Work Studio, Mentor Sverige, Chefsakademin, R4C, SJ, MediaMonks, Junibacken, SPACE Academy, Zound Industries, Svenska Bostäder, Scandic., Järva Krog. Scandic Kista, Scandic Victoria Tower.