Välkommen till Järvaskolan

Järvaskolan är en skola med god ordning.
Eftersom vi tycker att det är viktigt att skapa ett bra studieklimat, har vi tydliga ordningsregler.
Lärare och elever kommer väl förberedda.
Tillsammans med föräldrar som delar vår syn på lärande och ordning uppnår vi kunskapsmålen.


Vi tar löpande emot intresseanmälan för att börja på vår skola! 


AIK  x  Järvaskolan
 


AIK Fotboll och Järvaskolan ämnar att starta fotbollsklass tillsammans! 

Samarbetet bygger på att inspirera barn i eftersatta områden till att jobba hårt – och att våga drömma stort. Därmed ämnar AIK Fotboll att starta upp en fotbollsklass som elever på Järvaskolan kommer ha möjlighet att intresseanmäla sig till.

Vi har jobbat tillsammans med Järvaskolan i mer än ett års tid för att få till ett väl fungerande upplägg med fotbollsklasser så jag är väldigt glad över att vi är i mål. Under arbetet har det framgått tydligt att Järvaskolan arbetar preventivt och hälsofrämjande.. Vi har verkligen hittat en samarbetspartner som vill framåt lika mycket som vi själva vill och det är otroligt roligt. Det här är en bra dag för AIK Fotboll, säger Fredrik Söderberg, VD och klubbdirektör i AIK Fotboll.

I dagsläget bedriver AIK fotbollsklasser för både pojkar och flickor på tre skolor i närområdet – Solna Gymnasium, Tibble Gymnasium och Tallbackaskolan. Dessa utbildningar innebär att elever på skolorna medverkar som vanligt på det ordinarie skolschemat, men att fotbollsträning adderas till skolverksamheten. Fotbollspassen genomförs på skolans område och bedrivs av professionella akademitränare från AIK Fotboll – som agerar som mentorer för eleverna i fotbollsklasserna. 

Vårt kommande och långsiktiga samarbete med AIK bottnar i vår vision om vikten av hälsofrämjande insatser i våra elevers vardag. Vi är övertygade om att systematiska insatser gällande elevernas kost och rörelse, bidrar till ökad studiemotivation och inte minst förbättrad fysisk, psykisk och social hälsa. Hela vår personalstyrka ser varmt fram emot ett fortsatt samarbete med AIK, säger Helya Riazat, rektor och medgrundare av Järvaskolan.

 

Järvas ungdomar redo för Sveriges bästa företag

I samverkan med rekryteringsföretaget Work Studio, Sveriges största ungdomsorganisation Mentor Sverige och den nationella barnrättsorganisationen Rädda Barnen, kommer Järvaskolans elever få uppleva PRAO på några av landets främsta företag! 
Alla barn och unga ska ha jämlika villkor i skolans värld. PRAO-platskonceptet har tagits fram tillsammans med Rädda Barnen, för att en meningsfull och värdefull praktikupplevelse ska vara möjlig för alla. 

”Vi på podcastbolaget Acast var jättenöjda med prao-veckan tillsammans med elever från Järvaskolan. Under en superrolig vecka fick eleverna lära sig mer om podd-branschen och vi lärde oss också väldigt mycket av dem. Det var ett givande utbyte och vi ser fram emot nästa elever som kommer till oss och lär sig mer om hur podcast fungerar!”
   - Teresa Odu - Senior Content Partnerships Manager Nordics, Acast.

Under två veckor i april-maj kommer eleverna i årskurs 8 få spendera sina dagar på företag som till exempel ADIDAS, Reach for Change, Scandic, Acast och SJ. Tisdagen den 4 april fylldes Järvaskolan med förväntan, nervositet och skärpa, när eleverna gick på olika intervjuer med företagen.

“Jag hade en jättebra prao! Vi fick lära oss marknadsföring, pr och hålla på med ett eget projekt. Det var kul och jag lärde mig många nya saker och blev  bättre att prata och presentera inför andra.“
   - Bureekha, elev på Järvaskolan 
 

Företag som varit delaktiga i PRAO-projektet är:
ADIDAS, SBB, Acast. Postkodlotteriet, Rädda Barnen, 500 Stockholm, Reaktion, Nord DDB, Work Studio, Mentor Sverige, Chefsakademin, R4C, SJ, MediaMonks, Junibacken, SPACE Academy, Zound Industries, Svenska Bostäder, Scandic., Järva Krog. Scandic Kista, Scandic Victoria Tower.